August 1, 2012
time nak buka puasa. ronald mcdonald is the harvester of sorrow. sesak nafas….

time nak buka puasa. ronald mcdonald is the harvester of sorrow. sesak nafas….

July 26, 2012
May 11, 2012
Doing a cover story and a Hall of Fame piece is literally asking someone to put together 12,000 words in a month. That’s probably more work than one person should be doing.
April 25, 2012
semelih angsa and tetek jatuh never been this good. 
 Baroness’ Yellow & Green cover art by John Baizley, coming this July through Relapse Records.

semelih angsa and tetek jatuh never been this good. 

 Baroness’ Yellow & Green cover art by John Baizley, coming this July through Relapse Records.

February 4, 2012
panjang rungutan saya…

sejak beberapa minggu lepas, saya mula bermimpi dalam kategori “mimpi pereka grafik”. mula buat burger pereka. macam nak ke pulau fiksyen utopia. cuma saya tak ada masa saja utk bersiap sedia. saya juga mimpikan arwah ayahanda. marah betul dia kat saya, buatkan saya terus nak telefon bonda di kampung. saya jumpa capaian ini, dari Ron Winterhttp://www.ronwinter.tv/animation.html ) yang mana selain menghasilkan video muzik untuk MGMT dan The Number Twelve Looks Like You, turut menghasilkan dram elektrik yang anda boleh main dengan papan kekuci komputer tetapi nak boleh main 364876bpm hagham payah.

buat saya teringat waktu2 di UiTM ketika saya punya banyak masa untuk menggila dengan idea tetapi dengan dana yang amat terhad. selama 2 tahun bermula awal tahun ini saya perlu melakukan pelan pengstrukturan yang agak besar. pelan ini buat saya tak dapat ke mana-mana. bekas kekasih pun takkan faham kerana saya kira dia tak pernah tahu cerita dari dalam-dalam. (my late ayahanda went blind for 3 years before his untimely death, mind you, dia tak tahu). lately ive been reading alot of poem about a smokeless fire. 

jadi, ya saya dalam penjara. saya sedang berusaha dalam hal ikat jamin, semua secara sendiri kerana bila disuarakan pada yang tersayang, saya tak rasa pun dia sayang kat saya. lama-lama dia jadi makhluk ghaib, tapi bawah sikit tarafnya dari api yang tak berasap. cuma perangai baik sikit. saya mahu lebih kehidupan. kehidupan ini seolah-olah menunggu mati, cuma saya percaya ada sesuatu selepas mati. kalau tak baik ko pergi mati terus (ini pesanan saya buat insan yang tak faham bahasa, tapi sila jangan ambil secara literal). 

saya tahu saya jarang menulis sebegini. kerana itu saya sukar dikenali. saya lebih sibuk menulis perihal orang lain kerana dah menjadi pekerjaan. 

bila anda tidak dikenali, maknanya makin sukar peluang anda untuk dicintai.

wassalam.

November 26, 2011
Pushead curated is here again!
via Dan Seagrave Facebook

Pushead curated is here again!

via Dan Seagrave Facebook

November 18, 2011
pitchfork:

Radiohead have announced a few new 2012 European tour dates. Pro-Occupy Wall Street artwork by Stanley Donwood.

pitchfork:

Radiohead have announced a few new 2012 European tour dates. Pro-Occupy Wall Street artwork by Stanley Donwood.

November 11, 2011
November 10, 2011
i think i still keep a few copies of Witchblade / Ascension back home. more than 10 years, it’s still interesting for me. 
artwork by Michael Turner / Dave Finch. 

i think i still keep a few copies of Witchblade / Ascension back home. more than 10 years, it’s still interesting for me. 

artwork by Michael Turner / Dave Finch. 

September 13, 2011
zero three zero three took less than a year to ruin thing every thing

zero three zero three took less than a year to ruin thing every thing

August 19, 2011
The band threatened to kick my ass and Susan Silver freaked out and refused to grant me access to any of her bands for a while after that….
Jon Wiederhorn on the damage done with Alice in Chains.
August 3, 2011
fypbc:

Antique 1955 Heavily Illustrated Fairy Tale book in Original Slipcase - Illustrated Treasury of Childrens Literature - 06 (by Two Altered Visions)

fypbc:

Antique 1955 Heavily Illustrated Fairy Tale book in Original Slipcase - Illustrated Treasury of Childrens Literature - 06 (by Two Altered Visions)

(via teachingliteracy)

July 31, 2011
fezr:

Mat Som

"Sejuk-sejuk macam ni, kalau pekena sup kambing pun bagus juga."
"Kalau nak belanja…"

fezr:

Mat Som

"Sejuk-sejuk macam ni, kalau pekena sup kambing pun bagus juga."

"Kalau nak belanja…"

July 29, 2011
instillness:

Because I like to start new things before finishing other things:New Canonization piece! This time with a familiar face! Borrowing (with permission) some of Natasha Lillipore’s features because I couldn’t resist. 

instillness:

Because I like to start new things before finishing other things:
New Canonization piece! This time with a familiar face! Borrowing (with permission) some of Natasha Lillipore’s features because I couldn’t resist. 

March 30, 2011
My review of Piranha 3D has already been called “the most pretentious movie review I’ve ever read” by some kid from Michigan with a sideways haircut.
J. Bennett